Fisktacos är ett supergott alternativ till den klassiska varianten med köttfärs. I dagens variant använder vi öring och lagar en variant med asiatiska influenser. Vi steker öringen krispig och gyllene och vänder den i en sweet chili-glaze innan den serveras i varma tortillabröd. Vi fyller också våra tacos med en pak choi-sallad med äpple och morot, syltad rödlök och majonnäs med vår egen kryddblandning Hello Sunrise.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
1 st
Pak choi
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
½ g
Chiliflakes
1 st
Rödlök
1 st
Morot
20 g
Sweet chilisås
1 st
Äpple
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till sås
¼ tsk
Salt till sås
½ msk
Vatten till dressing
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär rödlök i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda limesaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd i rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Grovhacka pak choi.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Lägg pak choi, äpple, morot, olivolja och salt i en medelstor skål och vänd runt precis innan servering.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.
Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en tallrik med skinnsidan upp och ta av skinnet.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.
Tillsätt vatten, sojasås, sweet chilisås och chili och sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.
Ta av från värme och lägg tillbaka fisk i pannan. Dela fisk i bitar med en stekspade och vänd försiktigt runt tills den är täckt i sås.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda Hello Sunrise och majonnäs i en liten skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Toppa tortillas med sallad, fisk och syltad rödlök.
Servera med majonnäs.