Fonduekit med gruyèreost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fonduekit med gruyèreost

Fonduekit med gruyèreost

2-4 portioner | med olika dipptillbehör

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2-4 personer ingår. Ostfondue är en perfekt plockrätt att samlas runt när man vill umgås och har tid att njuta av maten. Vi lagar vår fondue på klassisk schweizisk gruyèreost och mornaysås och serverar den med rostad potatis och svamp, krutonger, päron och prosciutto att doppa i.

Allergener:
Mjölk
Korn
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

100 g

Prosciutto

250 g

Ciabatta

(Innehåller Korn, Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

200 g

Champinjoner

300 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 portionspåse

Timjan

1 st

Päron

100 g

Riven gruyère

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till svamp

4 msk

Mjölk till sås

¼ tsk

Salt till bröd

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3961 kJ
Energi (kcal)947 kcal
Fett36.9 g
varav mättat19.9 g
Kolhydrater107.1 g
varav socker15.7 g
Protein46.4 g
Salt7.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka timjanblad.

Rosta svamp och krutonger
2

Halvera svamp och placera på ena halvan av en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, vitlök, salt och en nypa peppar.

Skär ciabatta i 2 cm stora bitar. Placera ciabatta på andra halvan av plåten och blanda med en skvätt olivolja, timjan, salt och en nypa peppar.

Rosta svamp och krutonger i ugnen 10–12 min, eller tills gyllene.

Smält ost
3

Under tiden, riv gruyère grovt.

När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, hetta upp mornaysås i en medelstor kastrull på medellåg värme tills såsen sjuder, 1–2 min.

Sänk till låg värme och rör ner gruyère, mjölk och vitvinsvinäger tills smält. Krydda med en nypa peppar och ta av kastrullen från värme.

Servera
4

Häll över fondue i en liten skål (värm i mikron om det behövs).

Placera skålen i mitten på en stor skärbräda och placera krutonger, potatis, svamp, päron och prosciutto runt om.

TIPS: Vik prosciutto fint för en ännu mer aptitretande presentation.