Fransk OS-baguette med gruyère
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fransk OS-baguette med gruyère

Fransk OS-baguette med gruyère

2 portioner | med timjanstekt lök och rucola

Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 portioner ingår. En gyllenrostad baguette med härlig fyllning passar perfekt som en utsökt lunch, eller bara som ett lyxigt mellanmål. Vi hämtar inspiration från årets OS-värdnation Frankrike och toppar våra baguetter med grov senap och gruyèreost, gratinerar dem och fyller dem sedan med karamelliserad lök med timjan och färsk rucola.

Allergener:
Selleri
Gluten
Vete
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Lök

1 portionspåse

Timjan

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

2 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

150 g

Riven gruyère

(Innehåller Mjölk)

25 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

40 g

Rucola

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 tsk

Socker (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3432 kJ
Energi (kcal)820 kcal
Fett42.8 g
varav mättat21.6 g
Kolhydrater75.9 g
varav socker16.7 g
Protein31 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Large Frying Pan

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär lök i tunna skivor.

Skölj rucola.

Plocka timjanblad [2 kvistar].

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

Stek lök
2

Hetta upp smör [1 msk] och olivolja [1 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 8–10 min, tills brynt och mjuk.

Rör i timjan, socker [2 tsk], grönsaksbuljong och vatten [1/2 dl] och stek i 2–3 min, tills vattnet har absorberats.

Ta av från värmen, krydda med salt [1/2 tsk] och en nypa peppar och lägg över i en liten skål.

Gratinera bröd
3

Halvera baguette på längden och placera på en plåt med bakplåtspapper.

Bre på senap och strö över ost.  

Grädda i 6–8 min, tills brödet är sprött och osten har smält.

Servera
4

Fyll baguette med rucola och karamelliserad lök.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image