Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 portioner ingår. En gyllenrostad baguette med härlig fyllning passar perfekt som en utsökt lunch, eller bara som ett lyxigt mellanmål. Vi hämtar inspiration från årets OS-värdnation Frankrike och toppar våra baguetter med grov senap och gruyèreost, gratinerar dem och fyller dem sedan med karamelliserad lök med timjan och färsk rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Lök
1 portionspåse
Timjan
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
2 st
Baguette
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
150 g
Riven gruyère
(Innehåller Mjölk)
25 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
40 g
Rucola
1 msk
Smör (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2 tsk
Socker (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär lök i tunna skivor.
Skölj rucola.
Plocka timjanblad [2 kvistar].
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.
Hetta upp smör [1 msk] och olivolja [1 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 8–10 min, tills brynt och mjuk.
Rör i timjan, socker [2 tsk], grönsaksbuljong och vatten [1/2 dl] och stek i 2–3 min, tills vattnet har absorberats.
Ta av från värmen, krydda med salt [1/2 tsk] och en nypa peppar och lägg över i en liten skål.
Halvera baguette på längden och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Bre på senap och strö över ost.
Grädda i 6–8 min, tills brödet är sprött och osten har smält.
Fyll baguette med rucola och karamelliserad lök.