Kvällens goda kycklingrätt för tankarna till en mysig fransk bistro. Kanske kan du duka med finservetter och tända ljus för att liva upp en tråkig vardagskväll? Oavsett hur du väljer att servera dagens middag går den snabbt och lätt att svänga ihop och smakar fantastiskt. Vi bryner kycklingfilé och ugnssteker den sedan medan vi låter cannelinibönor sjuda i en gräddsås med vitlök, persilja och citron. Till sist serverar vi hela härligheten med en äpple- och rucolasallad och toppar med solroskärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé
2 g
Citronpeppar
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Cannelinibönor
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Citron
40 g
Rucola
1 st
Päron
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
¼ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Smör (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ dl
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronpeppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka persilja.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Häll av och skölj cannelinibönor.
Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt cannelinibönor, matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 1 dl], kycklingbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sänk till medellåg värme och sjud i 6–7 min.
Rör ner persilja och citronsaft [1 msk | 2 msk].
Under tiden, skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Blanda rucola, päron, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Skär kyckling i skivor.
Lägg upp cannelinibönor i skålar och toppa med kyckling och päronsallad.
Strö över solroskärnor.