Franskinspirerad kyckling och krämiga bönor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Franskinspirerad kyckling och krämiga bönor

Franskinspirerad kyckling och krämiga bönor

med päronsallad och solroskärnor

Kvällens goda kycklingrätt för tankarna till en mysig fransk bistro. Kanske kan du duka med finservetter och tända ljus för att liva upp en tråkig vardagskväll? Oavsett hur du väljer att servera dagens middag går den snabbt och lätt att svänga ihop och smakar fantastiskt. Vi bryner kycklingfilé och ugnssteker den sedan medan vi låter cannelinibönor sjuda i en gräddsås med vitlök, persilja och citron. Till sist serverar vi hela härligheten med en äpple- och rucolasallad och toppar med solroskärnor.

Taggar:
Snabb
Max 50g kolhydrater
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

2 g

Citronpeppar

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Cannelinibönor

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Kycklingbuljong

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Citron

40 g

Rucola

1 st

Päron

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Smör (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3018 kJ
Energi (kcal)721 kcal
Fett36 g
varav mättat15 g
Kolhydrater40.8 g
varav socker11.2 g
Protein50.5 g
Salt6.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Stek kyckling
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronpeppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Häll av och skölj cannelinibönor.

Fräs vitlök
3

Smält smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (torka inte ur den) på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt bönor
4

Tillsätt cannelinibönor, matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 1 dl], kycklingbuljong, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sänk till medellåg värme och sjud i 6–7 min.

Rör ner persilja och citronsaft [1 msk | 2 msk].

Blanda päronsallad
5

Under tiden, skölj rucola.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda rucola, päron, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Skär kyckling i skivor.

Lägg upp cannelinibönor i skålar och toppa med kyckling och päronsallad.

Strö över solroskärnor.