Franskinspirerad lax med citronpeppar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Franskinspirerad lax med citronpeppar

Franskinspirerad lax med citronpeppar

med senapsmajonnäs och körvelpotatis

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Lax är perfekt när matlagningen ska gå snabbt – den blir klar på några minuter i stekpannan! Med förkokt potatis går middagen ännu snabbare att svänga ihop. Vi smaksätter vår lax med citronpeppar och vår potatis med körvel, smör och vitlök. En snabb sallad med päron och rucola och en senapsdressing med majonnäs blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

1 st

Småpotatis, förkokt

40 g

Rucola

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

1 portionspåse

Körvel

1 st

Päron

2 g

Citronpeppar

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3314 kJ
Energi (kcal)792 kcal
Fett48.8 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater55.6 g
varav socker9.4 g
Protein32 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek lax
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.

Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Krydda färdigstekt lax med citronpeppar.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.  

Koka potatis
2

Under tiden, koka potatis i 3 min, tills varma.

Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Blanda sallad
3

Finhacka körvel. Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj rucola. Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda rucola, päron, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.

Blanda majonnäs och senap i en liten skål.

Vänd potatis med smör [1 msk | 2 msk], körvel, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] tills smör har smält, precis innan servering.

Servera
4

Lägg upp lax, potatis och sallad på tallrikar.

Servera med en klick senapsmajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image