Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Lax är perfekt när matlagningen ska gå snabbt – den blir klar på några minuter i stekpannan! Med förkokt potatis går middagen ännu snabbare att svänga ihop. Vi smaksätter vår lax med citronpeppar och vår potatis med körvel, smör och vitlök. En snabb sallad med päron och rucola och en senapsdressing med majonnäs blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
1 st
Småpotatis, förkokt
40 g
Rucola
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
1 portionspåse
Körvel
1 st
Päron
2 g
Citronpeppar
1 st
Vitlöksklyfta
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Smör (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.
Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Krydda färdigstekt lax med citronpeppar.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, koka potatis i 3 min, tills varma.
Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen.
Finhacka körvel. Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj rucola. Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Blanda rucola, päron, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.
Blanda majonnäs och senap i en liten skål.
Vänd potatis med smör [1 msk | 2 msk], körvel, vitlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] tills smör har smält, precis innan servering.
Lägg upp lax, potatis och sallad på tallrikar.
Servera med en klick senapsmajonnäs.