Frasig zucchini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frasig zucchini

Frasig zucchini

med sesampotatis och saftig mangosallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Zucchini spelar huvudrollen i kvällens maträtt, som är både smakrik och snabb att svänga ihop. Vi skämmer bort denna fenomenala grönsak med en härlig panering med panko och asiatiska kryddor och rostar sesampotatis som tillbehör. Krispig spetskål och söt mango kompletterar varandra perfekt i en fräsch sallad med jordnötter och koriander.

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Plantbaserat
Allergener:
Sesam
Gluten
Vete
Soja
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

1 st

Zucchini

8 g

Goan Xacuti

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

½ st

Mango

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Koriander

½ st

Lime

150 g

Förskuren spetskål

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3227 kJ
Energi (kcal)771 kcal
Fett36.8 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater92.4 g
varav socker18.4 g
Protein18.1 g
Salt13.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, sesamfrön, salt och peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills mjuk och gyllene.

Panera zucchini
2

Skär zucchini i 1 cm tjocka skivor.

Vispa ihop vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten [1 dl | 2 dl] i en stor djup tallrik till smeten är slät.

Blanda panko, Goan xacuti och en nypa salt i en ny djup tallrik.

Vänd zucchini först i mjölmixen och sedan i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Det är viktigt att pressa fast panko på zucchinin.

Stek zucchini
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna [2 stekpannor, 4P] på medelhög värme så att det täcker botten.

Stek zucchini i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och mjuk.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.

Förbered råvaror
4

Under tiden, skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Skär fruktköttet i 2 cm stora bitar.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Finhacka koriander.

Blanda sallad
5

Blanda spetskål, mango, koriander, chili, jordnötter, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och en skvätt limesaft i en medelstor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp sesampotatis, zucchini och mangosallad på tallrikar.

Servera med svart sesammajonnäs.