Rustik grönsaks- och cannelinibönsoppa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustik grönsaks- och cannelinibönsoppa

Rustik grönsaks- och cannelinibönsoppa

med karamelliserad lök och gruyèretoast

En kall kväll är det härligt att samlas runt middagsbordet och njuta av en värmande soppa. Denna rustika variant mättar med morot, palsternacka och cannelinibönor och serveras med karamelliserad lök och rostad baguette med gruyère.

Allergener:
Sulfiter
Selleri
Vete
Soja
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödlök

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Morot

1 st

Palsternacka

1 paket

Cannelinibönor

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Timjan

100 g

Riven gruyère

(Innehåller Mjölk)

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 portionspåse

Gräslök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

1 msk

Olja till stekning

6 dl

Vatten till soppa

½ tsk

Salt till soppa

1 msk

Smör till bröd

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3297 kJ
Energi (kcal)788 kcal
Fett36.5 g
varav mättat16.8 g
Kolhydrater79.4 g
varav socker15.2 g
Protein31.6 g
Salt8.2 g

Instruktioner

Stek lök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär rödlök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek rödlök i 6–8 min, tills mjuk.

Stek grönsaker
2

Under tiden, skala och riv morot och palsternacka grovt.

Häll av cannelinibönor.

Hetta upp olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek morot och palsternacka i 2–3 min, eller tills de mjuknar.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt till stekpannan med lök och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills karamelliserat.

Laga soppa
3

Tillsätt vatten, cannelinibönor, grönsaksbuljong, sojasås, timjankvist, salt och en nypa peppar till kastrullen.

Koka upp och sjud sen på medelvärme i 3–4 min, eller tills grönsakerna är mjuka. Ta av från värme och kasta timjankvisten.

Använd en stavmixer eller stationär mixer för att mixa soppan till en slät konsistens.

TIPS: Mosa soppan till en rustik konsistens med en potatispress om du inte har en mixer.

Förbered bröd
4

Under tiden, grovhacka gräslök.

Skär baguette i tunna skivor och bre med ett tunt lager smör.

Toppa brödskivor med gruyère och hälften av gräslöken.

Rosta bröd
5

Placera brödskivor på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och rostade.

Servera
6

Häll upp soppa i skålar och toppa med resterande gräslök och karamelliserad lök.

Servera med gruyèretoast.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image