Vem kan säga nej till kyckling, rostad potatis och grönsaker, och en fantastisk pepparsås? Vi rostar potatis, rödlök, morot och paprika som vi har kryddat med vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar Medelhavsdröm. Samtidigt steker vi kyckling till perfektion og lagar en ljuvlig pepparsås med grädde och persilja!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
4 g
Medelhavets Pärla
4 g
Kycklingbuljong
300 g
Kycklingbröstfilé
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
500 g
Potatis
1 st
Rödlök
2 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
1 msk
Olja till stekning
2 msk
Vatten till sås
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Halvera potatis (oskalad) och tärna i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Dela morot (oskalad) i 1 cm stavar. Skär paprika i 1 cm strimlor. Finhacka persilja.
Placera potatis, rödlök, morot och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, Medelhavsdröm, och en stor nypa salt och peppar. Sprid ut jämnt över plåten, och rosta i ugnen tills möra, 25-30 min. TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 5-6 min på varje sida, eller tills genomstekt. Krydda med en nypa salt och peppar. Överför till en tallrik och täck med folie. TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Sänk stekpannan till medelvärme. Tillsätt en skvätt vatten, matlagningsgrädde, kycklingbuljong och en stor nypa peppar. Tillsätt den avrunna köttsaften från kycklingen, och sjud tills genomvarmt, 2-3 min. Rör i persilja (spara lite till garnering) och smaka av med salt.
Lägg upp kyckling och rostade grönsaker på tallrikar. Toppa med krämig pepparsås och strö över resterande persilja.