Saknar du en avslappnande brasa att vila ögonen på? Skjut fram din skönaste fåtölj, slå dig ner framför ugnen och se när paprikan sakta mjuknar framför dina ögon samtidigt som köttfärsen, grönsaker, lagrad hårdost och crème fraiche smälter samman till ett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomatpuré
2
Paprika
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
½
Lök
1
Morot
1
Bladpersilja
250
Blandfärs
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Chiliflakes
4
Vatten (steg 1)
½
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp välsaltat vatten* [4 dl | 8 dl] i en kastrull. Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över olivolja*, salta* och peppra*. Baka i 10-15 min på mellersta hyllan i ugnen medan du förbereder fyllningen.
Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 12-15 min, eller tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd och vattnet har absorberats. Finhacka lök [1/2 st, 2P], vitlök och persilja. Riv morot.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs blandfärs, lök och morot i 3-4 min, tills färsen är brynt. Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, vitlök, en nypa chili och vatten* [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min, eller tills uppvärmt. Ta stekpannan av värme och rör i crème fraiche [1 msk | 2 msk]. Smaka av med salt* och peppar*, och sätt åt sidan. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över riven ost. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 5-7 min. TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna.
Rör i persilja och resterande crème fraiche [1/2 paket, 2P] med pärlcouscousen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.
Fördela pärlcouscous mellan tallrikarna och toppa med en fylld paprika. Strö över lite chili för en extra kick!