topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

med köttfärs, pärlcouscous och mozzarella

Saknar du en avslappnande brasa att vila ögonen på? Skjut fram din skönaste fåtölj, slå dig ner framför ugnen och se när paprikan sakta mjuknar framför dina ögon samtidigt som köttfärsen, grönsaker, lagrad hårdost och crème fraiche smälter samman till ett.

Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
40 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomatpuré

2

Paprika

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

½

Lök

1

Morot

1

Bladpersilja

250

Blandfärs

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

½

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)929 kcal
Energi (kJ)3886 kJ
Fett43.47 g
varav mättat22.3 g
Kolhydrater84.66 g
varav socker25.1 g
Protein43.18 g
Salt0.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Baka paprika
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp välsaltat vatten* [4 dl | 8 dl] i en kastrull. Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över olivolja*, salta* och peppra*. Baka i 10-15 min på mellersta hyllan i ugnen medan du förbereder fyllningen.

Förbered grönsaker
2

Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 12-15 min, eller tills den är mjuk men ger lite tuggmotstånd och vattnet har absorberats. Finhacka lök [1/2 st, 2P], vitlök och persilja. Riv morot.

Stek köttfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på hög värme. Fräs blandfärs, lök och morot i 3-4 min, tills färsen är brynt. Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, vitlök, en nypa chili och vatten* [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min, eller tills uppvärmt. Ta stekpannan av värme och rör i crème fraiche [1 msk | 2 msk]. Smaka av med salt* och peppar*, och sätt åt sidan. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Fyll paprikor
4

Fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över riven ost. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, 5-7 min. TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna.

Smaksätt couscous
5

Rör i persilja och resterande crème fraiche [1/2 paket, 2P] med pärlcouscousen. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt åt sidan under lock.

Servera
6

Fördela pärlcouscous mellan tallrikarna och toppa med en fylld paprika. Strö över lite chili för en extra kick!