Fylligt potatis- och rotsellerimos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fylligt potatis- och rotsellerimos

Fylligt potatis- och rotsellerimos

2 portioner | med ost och valnötter

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Potatismos är ett klassiskt tillbehör som passar till många olika rätter. Här bjuder vi på en extra lyxig version med potatis, rotselleri, grädde och finriven ost för extra krämighet. Vi toppar vårt silkeslena mos med en blandning av hackade valnötter och färsk persilja.

Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

1 st

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

80 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Kruspersilja

80 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3583 kJ
Energi (kcal)856 kcal
Fett60.7 g
varav mättat16 g
Kolhydrater53.1 g
varav socker7.5 g
Protein26.3 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka potatis och rotselleri
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och rotselleri i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och häll tillbaka potatis och rotselleri i kastrullen.

Blanda valnötter och persilja
2

Under tiden, grovhacka valnötter och persilja.

Blanda valnötter, persilja, olivolja [2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan till servering.

Laga mos
3

Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket], finriven ost, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar till kastrullen med potatis och mosa tills slätt.

Ställ åt sidan under lock.

Servera
4

Lägg upp mos på ett serveringsfat.

Toppa med valnötter och persilja.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image