Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Potatismos är ett klassiskt tillbehör som passar till många olika rätter. Här bjuder vi på en extra lyxig version med potatis, rotselleri, grädde och finriven ost för extra krämighet. Vi toppar vårt silkeslena mos med en blandning av hackade valnötter och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
1 st
Rotselleri
(Innehåller Selleri)
80 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1 portionspåse
Kruspersilja
80 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
75 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 3)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar.
Koka potatis och rotselleri i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och häll tillbaka potatis och rotselleri i kastrullen.
Under tiden, grovhacka valnötter och persilja.
Blanda valnötter, persilja, olivolja [2 msk], salt [1/4 tsk] och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan till servering.
Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket], finriven ost, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar till kastrullen med potatis och mosa tills slätt.
Ställ åt sidan under lock.
Lägg upp mos på ett serveringsfat.
Toppa med valnötter och persilja.