Unna dig själv och familjen en riktig mysmiddag med vår helstekta kyckling som vi serverar med tryffelmos, brunsås, rostad butternutpumpa och stekta haricots verts. Kycklingen sköter sig själv i ugnen medan du enkelt svänger ihop de andra komponenterna i denna kulinariska höjdpunkt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1100 g
Hel kyckling
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Butternutpumpa
1 st
Rosmarin
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
150 g
Kålmix
1 st
Päron
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
500 g
Bakpotatis
8 ml
Tryffelolja
200 g
Brunsås
(Innehåller Mjölk)
10 g
Kycklingfond
150 g
Haricots verts
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
3 msk
Smör till smör
½ tsk
Salt till smör
½ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sås
Ta ut kycklingen från kylskåpet 30 min innan tillagning.
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök. Blanda smör, vitlök och salt i en liten skål.
Torka kyckling torr med hushållspapper. Fördela vitlökssmör jämnt under skinnet med rena händer. Krydda med salt och en nypa peppar både på ut- och insidan.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 45–55 min, eller tills genomstekt. Kycklingen är tillagad när skyn är klar vid tillskärning.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: 1) Låt kyckling vila i 20 min innan servering. 2) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skala och halvera pumpa.
Gröp ur kärnor och tärna den i 2 cm stora bitar.
Finhacka rosmarinsblad.
Placera pumpa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med rosmarin, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuk och gyllene.
Strö riven ost över pumpa efter 30 min och rosta resterande tid.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Blanda kålmix, päron, honung- och senapsdressing, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp brunsås, kycklingfond, vatten, salt och en nypa peppar i en medelstor kastrull på medelhög värme. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Ansa haricots verts.
Stek haricots verts, pinjenötter och en nypa salt i 3–4 min, eller tills mjuka.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till pannan för att påskynda tillagningsprocessen och för att inte nötterna ska brännas vid.
Lägg upp kyckling på ett serveringsfat eller en tallrik.
Lägg upp rostad pumpa och potatismos i skålar och toppa mos med tryffelolja.
Lägg upp haricots verts och sallad i skålar.
Servera sås i en såskanna eller skål.