Här kommer receptet på en riktigt krämig risotto som bara smälter i munnen! Vi lagar den med lök, vitlök, grönsaksbuljong och worcestershiresås för extra smak och låter sedan riven gruyère smälta ner i den färdiga risotton. Sedan toppar vi med stekta sockerärtor och rädisor, smulad getost, brynt smör och färsk persilja och så återstår det bara att hugga in på denna underbara vegetariska middag!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Risottoris
8 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller Soja)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½ portionspåse
Sockerärtor
2 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
25 g
Riven gruyère
(Innehåller Mjölk)
75 g
Rädisor
1 portionspåse
Bladpersilja
1.5 msk
Smör (steg 1)
6 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Smör (steg 4)
Finhacka lök och finhacka (eller pressa) vitlök.
Smält smör [1,5 msk I 3 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och vitlök i 1–2 min, eller tills mjuka. Tillsätt ris och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt.
Tillsätt vitvinsvinäger och låt avdunsta i 1 min.
Rör i vatten [6 dl | 12 dl], grönsaksbuljong, worcestershiresås och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka upp.
Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.
Under tiden, halvera rädisor.
Halvera sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden.
Grovhacka persilja.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en ny stor stekpanna på medelhög värme.
Stek sockerärtor och rädisor med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2–3 min, eller tills färgen mörknar.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Hetta upp smör [2 msk | 4 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Bryn i 3–4 min. Ta av pannan från värme när smöret har smält, börjar bli brunt och doftar nötaktigt.
Ta pannan med färdig risotto av värme och rör i gruyère [1/2 paket, 2P]. Krydda generöst med salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.
TIPS: Smaka av risotton flera gånger när du kryddar med salt.
Lägg upp risotto i skålar och toppa med stekta grönsaker.
Ringla över brynt smör och smula över getost.
Garnera med persilja.