Getost- och sockerärtsrisotto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Getost- och sockerärtsrisotto

Getost- och sockerärtsrisotto

med stekta rädisor och gruyère

Här kommer receptet på en riktigt krämig risotto som bara smälter i munnen! Vi lagar den med lök, vitlök, grönsaksbuljong och worcestershiresås för extra smak och låter sedan riven gruyère smälta ner i den färdiga risotton. Sedan toppar vi med stekta sockerärtor och rädisor, smulad getost, brynt smör och färsk persilja och så återstår det bara att hugga in på denna underbara vegetariska middag!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Soja
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

½ portionspåse

Sockerärtor

2 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

100 g

Getost

(Innehåller Mjölk)

25 g

Riven gruyère

(Innehåller Mjölk)

75 g

Rädisor

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1.5 msk

Smör (steg 1)

6 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3279 kJ
Energi (kcal)784 kcal
Fett44.5 g
varav mättat26.1 g
Kolhydrater70.2 g
varav socker7.8 g
Protein19.6 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Laga risotto
1

Finhacka lök och finhacka (eller pressa) vitlök.

Smält smör [1,5 msk I 3 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och vitlök i 1–2 min, eller tills mjuka. Tillsätt ris och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt.

Tillsätt vitvinsvinäger och låt avdunsta i 1 min.

Rör i vatten [6 dl | 12 dl], grönsaksbuljong, worcestershiresås och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka upp.

Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, halvera rädisor. 

Halvera sockerärtor [1/2 påse, 2P] på längden. 

Grovhacka persilja.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Stek sockerärtor och rädisor med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 2–3 min, eller tills färgen mörknar.

Ställ åt sidan på en tallrik. 

Bryn smör
4

Hetta upp smör [2 msk | 4 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Bryn i 3–4 min. Ta av pannan från värme när smöret har smält, börjar bli brunt och doftar nötaktigt.

Tillsätt ost
5

Ta pannan med färdig risotto av värme och rör i gruyère [1/2 paket, 2P]. Krydda generöst med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

TIPS: Smaka av risotton flera gånger när du kryddar med salt.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med stekta grönsaker.

Ringla över brynt smör och smula över getost.

Garnera med persilja.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image