Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Se hit alla pepparkaksälskare! I dag lagar vi både en äppelsmulpaj med pepparkakstäcke OCH gräddar klassiska pepparkakor. Bjud in till lyxfika och njut av denna underbara kaka!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Pepparkaksdeg
(Innehåller Mjölk, Nötter, Vete, Gluten)
4 st
Äpple
1 st
Citron
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
150 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
2 msk
Socker till kaka
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Skär äpple i små bitar.
TIPS: Skala äpplet innan du skär det i bitar för en mer traditionell paj.
Halvera citron.
Blanda äpple, socker, en generös skvätt citronsaft och en nypa salt i en medelstor bakform.
Finhacka mandlar.
Riv hälften av pepparkaksdegen grovt.
Toppa äpple med riven pepparkaksdeg och mandlar. Grädda smulpaj tills toppen är gyllene och äpplet mjukt, 20–25 min.
Skär resterande pepparkaksdeg i 0,5 cm tjocka skivor. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 8–10 min, eller tills gyllene.
TIPS: Äpplet är färdigt när du enkelt kan sticka hål på det med en gaffel.
Servera smulpaj med crème fraiche och pepparkakor.