Golden chicken breast
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Golden chicken breast

med ugnsrostade rotfrukter och BBQ-sås

Mör kyckling har huvudrollen i detta recept, som garanterat kommer att älskas av hela familjen. Kycklingen bryns gyllene, innan den rostas färdigt i ugnen tillsammans med potatis, rotfrukter, paprika och rödlök. Vi serverar kyckling, potatis och grönsaker med en supergod BBQ-sås.

Taggar:
Lågkalori
Glutenfri
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Potatis

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

2 st

Rödbeta

2 st

Palsternacka

1 portionspåse

Kruspersilja

1 st

Rödlök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2472 kJ
Energi (kcal)591 kcal
Fett8.6 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater87.5 g
varav socker40.8 g
Protein42.1 g
Salt4 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar (oskalade). Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, en nypa salt och peppar. Sprid ut i ett lager och rosta i toppen av ugnen i 25-30 min. Vänd rotfrukterna efter halva tiden. TIPS: Använd två bakplåtar vid behov, potatisarna ska vara väl utspridda.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

2

Skär rödlök i klyftor. Halvera, kärna ur och skär paprika i 1 cm strimlor. Grovhacka persilja.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja i en stekpanna på hög värme. Stek kyckling tills brynt, 2-3 min per sida. Skölj inte av din stekpanna - den ska användas strax. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

4

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med rödlök och paprika. Rosta i ugnen i 11-12 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka BBQ-sås
5

När det återstår 5 min av kycklingens och grönsakernas tillagningstid, tillsätt kycklingbuljong, BBQ-sås och vatten till stekpannan. Koka upp, sänk sedan värmen och sjud tills den har tjocknat något, 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Ta ut färdig kyckling och färdiga grönsakerfrån ugnen. Blanda grönsaker, rotfrukter och persilja på plåten.

6

Lägg upp kyckling, grönsaker och rotfrukter på tallrikar, och skeda över BBQ-sås.