.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Dill
Gråsej
Dukkah
500
Potatis
1
Purjolök
1
Äpple
1
Ekologisk citron
4
Grönsaksbuljong
16
Dukkah-njuta
20
Hasselnötter
(Innehåller Nötter)
80
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1.5
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skala och skär potatis i 1 cm tjocka skivor. Lägg potatisskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med en rejäl nypa salt*. Rör om och sprid sedan ut skivorna i ett jämnt lager. Tillaga på översta hyllan i ugnen tills potatisen är gyllene, 20-25 min.
Skiva purjolök tunt. Tärna äpple i 1 cm stora bitar. Finhacka dill. Riv citronzest [1/2 citron | 1 citron]. Lägg alla grönsaker i en ugnsform. Krydda med salt* och peppar* och rör om. Dela citron i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Lös upp grönsaksbuljong i kokande vatten* [1 1/2 dl | 3 dl] i en skål. Häll i buljongen och en skvätt citronjuice i ugnsformen och rör om. Toppa med 2-3 klickar smör*. Tillaga i ugnen, 10 min.
Blanda dukkah och hasselnötter i en mixer till ett pulver. TIPS: Har du inte en mixer, finhacka kryddblandningen och nötterna istället.
Placera fisken ovanpå grönsaksblandningen, ringla över olja* och krydda med en nypa salt*. Strö dukkah- och hasselnötspulvret ovanpå fisken. Sätt in ugnsformen i ugnen när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid, och låt fisken tillagas 6-8 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvitt och helt ogenomskinligt.
Duka bordet och ställ fisken, grönsakerna och potatisen i mitten. Servera aioli och limeklyftor vid sidan av.