Grekisk-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk-inspirerad kyckling

Grekisk-inspirerad kyckling

med potatis, tomatsallad och tzatziki

Det grekiska köket är känt för många av sina goda rätter, men om du vill testa grekiskinspirerad husmanskost är denna rätt en av de första på listan! BBQ-marinerad kyckling med klyftpotatis och tzatziki är oslagbart god comfort food, och hemligheten ligger i att pressa citron över klyftpotatisen innan du skjutsar in dem i ugnen. Det ger dem en magiskt god smaksättning som lyfter hela rätten. Grekerna kan det där med mat!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

1

Ekologisk citron

Gurka

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

15

Balsamvinäger

500

Potatis

1

Gurka, piccolo

300

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1

Bladpersilja

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)249 kcal
Energi (kJ)1041 kJ
Fett10.05 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater4.39 g
varav socker2.4 g
Protein33.26 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Förbered citron & potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Dela citron i klyftor.

Rosta klyftpotatis
2

Placera potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och citronjuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers]. Krydda med salt* och peppar* och blanda runt. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills klyftorna är gyllene.

Förbered tzatziki
3

Finriv vitlök [1/2 st, 2 pers]. Riv gurka fint, vrid ur vätskan i en ren handduk. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, en nypa salt* och peppar* i en skål. Skär rödlök i klyftor, lägg 1-2 stycken åt sidan (till steg 5).

Tillaga kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i ca 2 min per sida. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Placera sedan kyckling och rödlök på en ny plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 10-12 min, eller tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Finhacka de sparade rödlöksklyftorna. Grovhacka persilja (spara lite till garnering) och tomat. Blanda rödlök, persilja, tomat, balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Fördela klyftpotatis och kyckling mellan era tallrikar tillsammans med tomatsallad och en rejäl klick tzatziki. Garnera med persilja, och middagen är serverad.