Smakrikt och enkelt är denna grekiska rätt där wraps serveras med rostad rödlök, zucchini och paprika, och kryddiga kycklinstrimlor. Bygg din egna wrap efter behag och snåla inte med den ljuvliga, hemlagade tzatzikin!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
1
Zucchini
1
Gurka
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Vitlöksklyfta
1
Paprika
5
Tex-Mex
300
Strimlad kycklingbröstfilé
2
Tunnbröd
1
Rödlök
2
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödlök i tunna skivor. Skär zucchini i 1 cm halvmånar. Kärna ur och tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Placera grönsaker och oskalad vitlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* [2 msk | 3 msk] och krydda med Vitlöksflörter, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Rosta i ugnen i 15 min. TIPS: Fördela grönsaker på två plåtar vid behov.
Skär hälften av gurkan i 1 cm tjocka stavar. Riv resten av gurkan, och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 7 min av grönsakernas tillagningstid. Stek kyckling, Tex-Mex och en nypa salt* i 4-5 min under omrörning, tills brynta och genomstekta. Blanda yoghurt och riven gurka i en skål. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Packa in tunnbröd i folie och värm i ugnen i 2-3 min. Ta av vitlöksklyftor från plåten när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid, och placera dem på en skärbräda. Skala vitlök försiktigt med en kniv, mosa med en gaffel, och blanda ner den i yoghurten. Smaka av med salt* och peppar*.
Fyll tunnbröd med rostade grönsaker, gurka, kyckling och tzatziki.