Smakrikt och enkelt är denna grekiska rätt där wraps serveras med vitlöksrostad rödlök, zucchini och paprika, och kryddiga biffstrimlor. Bygg din egna wrap efter behag och snåla inte med den ljuvliga, hemlagade tzatzikin!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
½
Zucchini
1
Gurka
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Vitlöksklyfta
200
Strimlat nötkött
1
Paprika
5
Tex-Mex
2
Tunnbröd
1
Rödlök
¼
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva rödlök tunt. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i halvmånar. Skär paprika i 1 cm breda strimlor.
Placera rödlök, zucchini, paprika och oskalade vitlöksklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Strö över Vitlöksflörter och rosta i ugnen i 15-20 min. Tips: Dela upp grönsaker på två plåtar vid behov.
Riv hälften av gurkan och pressa ur så mycket vätska som möjligt med händerna. Skär resterande gurka i 1 cm tunna stavar.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme, när det återstår 5 min av grönsakernas tillagningstid. Stek biffstrimlor, Tex-Mex och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] tills köttet är genomstekt, 3-4 min. VIKTIGT: Biffstrimlorna kan ätas när de har fått en fin stekyta.
Placera tunnbröd i ugnen på en ny plåt och värm i 2-3 min. Överför vitlök från plåten till en skärbräda. Skala vitlök och mosa med en gaffel. Blanda riven gurka med yoghurt, vitlök, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Fyll tunnbröden med biffstrimlor, rostade grönsaker, gurkstavar och tzatziki.