Grekiskinspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekiskinspirerad kyckling

Grekiskinspirerad kyckling

med citronrostad potatis och tzatziki

Det grekiska köket är känt för många av sina goda rätter, men om du vill testa grekiskinspirerad husmanskost är denna rätt en av de första på listan! BBQ-marinerad kyckling med klyftpotatis och tzatziki är oslagbart god comfort food, och hemligheten ligger i att pressa citron över klyftpotatisen innan du skjutsar in dem i ugnen. Det ger dem en magiskt god smaksättning som lyfter hela rätten. Grekerna kan det där med mat!

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

2 st

Tomat

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

500 g

Potatis

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till tzatziki

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2353 kJ
Energi (kcal)562 kcal
Fett17 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater61.8 g
varav socker11.8 g
Protein40.6 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor.

Skär citron i klyftor.

Riv gurka grovt och krydda med en nypa salt och peppar

Rosta klyftpotatis
2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, citronsaft, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Blanda tzatziki
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Lägg gurkan i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål.

Tillaga kyckling
4

Skär rödlök i klyftor (spara 1–2 klyftor till steg 5).

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.

Placera kyckling och rödlök på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Finhacka sparade lökklyftor.

Grovhacka tomat och persilja (spara lite till garnering).

Blanda rödlök, tomat, persilja, balsamvinäger, salt och en nypa peppar i en skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp potatis, lök, kyckling, tomatsallad och tzatziki på tallrikar.

Garnera med persilja.