Stekt ryggbiff med schalottenlökssmör
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt ryggbiff med schalottenlökssmör

Stekt ryggbiff med schalottenlökssmör

med rostad klyftpotatis och rucolasallad

Spara detta recept till en extra festlig kväll. Här har vi nämligen skapat ett fantastiskt recept, som garanterat kommer att väcka uppmärksamhet runt bordet. Vi bjuder på mör, perfekt stekt ryggbiff som vi toppar med schalottenlökssmör. Härliga tillbehör är klyftpotatis med vitlök och persilja, och en frisk rucolasallad med mandel, ost och äpple.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Nötter
Senap
Ägg
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus ryggbiff

½ portionspåse

Bladpersilja

500 g

Potatis

70 g

Rucola

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter)

1 portionspåse

Timjan

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

2 st

Schalottenlök

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

½ st

Äpple

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4020 kJ
Energi (kcal)961 kcal
Fett63.5 g
varav mättat22.4 g
Kolhydrater56.7 g
varav socker12.4 g
Protein43.2 g
Salt0.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Ta fram smör och kött så det blir rumstempererat. Krydda köttet med salt.

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuk. 

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka schalottenlök och persilja [1/2 påse, 2P].

Grovhacka mandlar.

Halvera citron [½ st, 2P].

Skär äpple [½ st, 2P] i tunna skivor. 

Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar]. 

Skölj rucola.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3-4 min, tills gyllene. Lägg över till en skål och låt svalna. 

Karamellisera schalottenlök
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Stek schalottenlök och timjan i 5-6 min, tills mjuka.

Rör i socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en skvätt citronjuice och en nypa salt. Sjud i 2-3 min, tills karamelliserat.

Lägg över löken till en liten skål och låt svalna lite.

Stek ryggbiff
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en ny stor stekpanna på hög värme. 

Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare.

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

Förbered sallad
5

Lägg honung- och senapsdressing, rucola, mandlar, hyvlad ost, äpple och en nypa salt i en medelstor skål. Blanda precis innan servering.

Rör i smör [2 msk | 4 msk] och en generös nypa peppar med den karamelliserade löken.

Blanda persilja med färdigrostad potatis på plåten.

Servera
6

Lägg upp kött, sallad och potatis på tallrikar.

Toppa kött med schalottenlökssmör.

Servera med majonnäs.