Oj, är det redan lördag? Vad ska vi äta ikväll? Inga problem, vi har fixat den smarrigaste menyn, som du lagar på under en timme. Underbar, perfekt stekt rumpstek med spröda rosmarinpommes. Fantastiska tillbehör är vitlöksstekt broccolini, morot och rödlök, och en krämig pepparsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Rumpstek
150 g
Broccolini
2 g
Grovmalen svartpeppar
500 g
Potatis
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Rosmarin
1 st
Rödlök
1 st
Morot
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Kycklingbuljong
¾ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240°/220°C (varmluft). Förvärm din grill så att den blir väldigt het.
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes. Plocka och finhacka blad från rosmarin [½ st, 2P].
Blanda pommes med rosmarin, olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och spröda.
Skär morot (oskalad) i 5 cm långa stavar.
Skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccolini, morot och rödlök under omrörning tills precis mjuka, 4-5 min.
Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Lägg över till en skål med lock.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningsprocessen.
Grilla kött i 2-3 min per sida, eller tills tillagad så som du önskar. Lägg över på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medellåg värme (behåll eventuell sky) när det återstår 5 min av pommes tillagningstid.
Fräs grovmalen svartpeppar i 20-30 sek. Tillsätt en skvätt vatten och skrapa bitar som fastnat i botten av pannan.
Tillsätt sedan matlagningsgrädde, kycklingbuljong och en nypa salt. Koka i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat. Tillsätt eventuellt extra sky från foliepaketet.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen blir för tjock.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp kött, rosmarinpommes och grönsaker på tallrikar.
Ringla pepparsås över köttet.