Här bjuder vi på ett underbart recept som smakar lika gott oavsett om du väljer att använda grillen eller ugnen. Vi startar med kycklingklubbor som får ett spännande twist av den goda asiatiska woksåsen. De serveras med ett krämigt vitlöksris, som sköter sig själv på spisen! Så har du tid att göra den goda bang bang salladen med gurka, och att steka grönsaker med ingefära. En riktig festmåltid, perfekt till en varm sommarkväll!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Pak choi
40
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
1
Gurka
440
Kycklingklubbor
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150
Jasminris
2
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
37.5
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1
Morot
10
Sesamfrön
1
Smör (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
½
Socker (steg 4)
3
Vatten (steg 2)
Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och bryn kyckling i 1-2 min per sida. Krydda med salt* och pepper* och ta pannan av värme. Tillsätt woksås [1/2 paket, 2P] och täck kycklingen. Överför till en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 25-30 min. PÅ GRILLEN: Grilla kyckling i 25-30 min (vänd var 5 min). Flytta till indirekt värme och pensla med woksås, och grilla i ytterligare 5-10 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] och skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset kokas färdigt av ångan, så lyft inte på locket!
Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Överför till en skål, tillsätt salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och massera med händerna. Låt stå i 5 min. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 2-3 min.
Häll av vätskan från gurkan. Blanda gurkan med sesamfrön, asiatisk dressing och socker* [1/2 tsk | 1 tsk], och blanda väl.
Riv ingefära [1/2 st, 2P] och morot. Grovhacka pak choi. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, sojasås [1/2 påse, 2P] och ingefära i 2-3 min. Tillsätt pak choi och stek tills den börjar mjukna, 1 min.
Lägg upp vitlöksris, asiatiska kycklingklubbor, bang bang sallad och ingefärsstekta grönsaker i skålar.