Grillade kycklingklubbor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grillade kycklingklubbor

Grillade kycklingklubbor

med bang bang sallad och ingefärsstekta grönsaker

Här bjuder vi på ett underbart recept som smakar lika gott oavsett om du väljer att använda grillen eller ugnen. Vi startar med kycklingklubbor som får ett spännande twist av den goda asiatiska woksåsen. De serveras med ett krämigt vitlöksris, som sköter sig själv på spisen! Så har du tid att göra den goda bang bang salladen med gurka, och att steka grönsaker med ingefära. En riktig festmåltid, perfekt till en varm sommarkväll!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Soja
Gluten
Vete
Sesam
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Pak choi

40

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

1

Gurka

440

Kycklingklubbor

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150

Jasminris

2

Vitlöksklyfta

½

Ingefära

37.5

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1

Morot

10

Sesamfrön

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

½

Socker (steg 4)

3

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)479 kcal
Energi (kJ)2006 kJ
Fett13.54 g
varav mättat4.9 g
Kolhydrater78.8 g
varav socker15.7 g
Protein9.9 g
Salt4 g

Instruktioner

Grilla kyckling
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och bryn kyckling i 1-2 min per sida. Krydda med salt* och pepper* och ta pannan av värme. Tillsätt woksås [1/2 paket, 2P] och täck kycklingen. Överför till en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 25-30 min. PÅ GRILLEN: Grilla kyckling i 25-30 min (vänd var 5 min). Flytta till indirekt värme och pensla med woksås, och grilla i ytterligare 5-10 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Koka ris
2

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] och skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. 

TIPS: Riset kokas färdigt av ångan, så lyft inte på locket!

Rosta sesamfrön
3

Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Överför till en skål, tillsätt salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och massera med händerna. Låt stå i 5 min. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta sesamfrön under omrörning tills gyllene, 2-3 min.

Gör bang bang sallad
4

Häll av vätskan från gurkan. Blanda gurkan med sesamfrön, asiatisk dressing och socker* [1/2 tsk | 1 tsk], och blanda väl.

Stek grönsaker
5

Riv ingefära [1/2 st, 2P] och morot. Grovhacka pak choi. Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Stek morot, sojasås [1/2 påse, 2P] och ingefära i 2-3 min. Tillsätt pak choi och stek tills den börjar mjukna, 1 min.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris, asiatiska kycklingklubbor, bang bang sallad och ingefärsstekta grönsaker i skålar.