Tacos är så mycket mer än köttfärs, tacokrydda och grönsaker, så här presenterar våra kockar en ny fräsch och smakrik variant att variera familjemyset med. Sätt tänderna i en varm tortilla fylld med kryddiga linser, söt majs, krispig spetskål och chili med sting. Pricken över i kommer i form av panerad avokado som ger en frasig kontrast. Så gott att tårna krullar sig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
1
Gröna linser
75
Gräddfil
1
Röd chili
1
Majs
200
Spetskål
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
8
Panamat
1
Lime
1
Avokado
1
Ägg
Sätt ugnen på 180°C. Strimla spetskål fint. Skölj majsen i en sil under kallt vatten. Grovhacka koriander. Kärna ur och grovhacka chili.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs Central American Style kryddmix under omrörning ett par sekunder. Tillsätt linserna och fräs ytterligare 2-3 min. För över linserna till en skål och täck för att hålla varm.
Halvera avokado och skär vardera halva i 4-5 skivor. Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg* i den ena. Blanda panko, en nypa peppar* och en rejäl nypa salt* i den andra.
Vänd varje avokadoskiva först i ägg, sedan i panko. Lägg dem på en tallrik. Hetta upp en rejäl skvätt olja* i stekpannan. När oljan är varm, stek de panerade avokadoskivorna tills de är frasigt gyllene, 2-3 min på varje sida.
Dela lime i klyftor. Tillsätt en skvätt limejuice och en nypa salt* till gräddfilen [1/2 burk, 2 pers]. Värm tortillas i ugnen, 1-2 min.
Duka bordet. Fördela limesås, kryddiga linser, strimlad spetskål, panerad avokado, majs, koriander och chili (stark!) i olika skålar. Ställ fram alla tillbehör till din gröna tacos på bordet, och middagen är serverad.