Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Torkad timjan
1
Krossade tomater
3
Tex-Mex
150
Crème fraiche
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
Grönsaksbuljong
1
Oregano
200
Skogschampinjoner
1
Pumpakärnor
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
2
Röd paprika
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan), grönsaksbuljong och en nypa salt* i en kastrull. Lägg i pärlcouscous och låt koka i 10-14 min tills den är mjuk men fortfarande ger lite tuggmotstånd. Häll av couscousen i en sil.
Dela paprika på längden och skär bort kärnhuset. Lägg halvorna i en ugnsform med skärytan vänd uppåt och sätt åt sidan. Halvera, skala och skär rödlök i klyftor. Finhacka vitlök. Skiva svamp tunt.
Hetta upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök, vitlök, svamp, timjan, Hello Mexico kryddmixen och pumpafrön tills löken har mjuknat, 4-6 min. Häll i krossade tomater och pärlcouscous. Stek under regelbunden omrörning i 2 min. Krydda med en generös nypa salt*, peppar* och socker*.
Fyll paprikahalvorna med grönsakerna från stekpannan. Pressa i fyllningen ordentligt så att du får plats med så mycket som möjligt. Tips: Lägg även fyllningen som blir över i ugnsformen.
Toppa paprikorna med riven mozzarella, en nypa salt* och peppar*. Gratinera på mellersta hyllan i ugnen tills osten har blivit gyllenbrun, ca 20 min. Plocka av oreganobladen från stjälken och grovhacka dessa.
Servera de fyllda paprikahalvorna toppade med oregano och en klick crème fraîche.