.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Baharat kryddmix
450
Blomkål
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Kidneybönor
1
Zucchini
1
Vitlöksklyfta
1
Koriander
1
Krossade tomater
150
Gräddfil
¾
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Skär blomkål i små buketter. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Dela smör* i mindre skivor och fördela över blomkålen. Strö över panko och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen i 15-20 min tills blomkålen är krispig.
Medan blomkålen står i ugnen, ta fram en sil och skölj av kidneybönorna. Lägg ungefär en tredjedel av bönorna i en skål och mosa dem med en gaffel - dessa ska användas till att göra såsen tjockare.
Tärna zucchini smått. Finhacka vitlök. Grovhacka koriander, även stjälkarna.
Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Stek zucchinin i 3 min under omrörning. Tillsätt vitlök och baharat kryddmix och fortsätt röra runt i 1 minut. Häll i de krossade tomaterna och vatten* (se mängd i ingredienslistan) och låt sjuda i 5 min. Tillsätt både hela och mosade bönor och låt grytan puttra tills den har tjock något, ca 5 min.
Blanda ner hälften av koriandern i grytan och ta bort kastrullen från värmen. Smaksätt med salt* och peppar*.
Sleva upp den kryddiga böngrytan i djupa tallrikar och toppa med en klick gräddfil på. Placera blomkålen och panko från plåten ovanpå. Avsluta med att strö över resterande koriander.