Låt oss fresta med en snabblagad currygryta ikväll. Med aromatisk och het gul curry i centrum och citrongräs och vitlök som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa kycklingcurryn med färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Lime
1
Koriander
150
Jasminris
1
Morot
1
Paprika
20
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
200
Kokosmjölk
1
Chiliflakes
300
Strimlad kycklingbröstfilé
1
Vitlöksklyfta
1
Citrongräs
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Salt (steg 5)
1
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min, eller tills genomstekt. Krydda med en generös nypa salt och peppar. Lägg över till en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Medan kycklingen tillagas, skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär paprika i tunna strimlor. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Grovhacka koriander. Banka längsmed citrongräs med med en träsked - det frigöra eteriska oljor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme. Stek morot och paprika i 3-4 min, tills mjuka. Tillsätt currypasta, vitlök och citrongräs [1/2 st, 2P] och koka i 1 min, eller tills väldoftande. TIPS: Citrongräset plockas bort innan servering.
Tillsätt kokosmjölk och kyckling till stekpannan. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något. Smaka av med en generös skvätt limejuice, chili flakes, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Ta upp citrongräs och släng.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med kycklingcurry och garnera med koriander. Pressa eventuellt över juice från resterande limeklyftor.