Ikväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, ljuvliga regnbågspommes som har fått extra smak av vår härliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit, en fräsch sallad med päron och rucola, och krämig vitlöksdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Potatis
300
Rotfruktsmix
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1
Vitlöksklyfta
280
Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad
1
Päron
40
Rucola
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 1)
½
Olivolja (steg 5)
½
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär rotfrukter och potatis i 1 cm tunna pommes. Skala vitlök. Placera rotfrukter, potatis och vitlök på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja [1 msk | 2 msk], Mamas favorit, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills mjuka och gyllene.
Tärna päron i 1 cm stora bitar. Skölj rucola.
Ta ut vitlök efter 10 min i ugnen, och ställ sedan tillbaka plåten i ugnen.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av pommes tillagningstid. Tillsätt kyckling och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 3 min på varje sida, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Häll ner olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor skål. Tillsätt päron och rucola,och blanda. Smaka av med salt och peppar. Mosa rostade vitlök och yoghurt i en liten skål. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp kyckling och regnbågspommes på tallrikar. Servera med sallad och vitlöksdressing.