I kväll frestar vi med färgglad mat för hela familjen. Vi rostar potatis, morot, rödbeta och palsternacka till regnbågspommes som får extra smak av vår härliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Till det serverar vi stekt BBQ-marinerad kyckling, en fräsch sallad med päron och rucola och krämig vitlöksdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
40 g
Rucola
1 st
Äpple
10 g
Solroskärnor
(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Palsternacka
1 st
Morot
1 st
Rödbeta
½ msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis, rödbeta, palsternacka och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes.
Placera rotfrukter och vitlök (oskalad) på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Mamas favorit, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Skölj rucola.
Ta ut vitlök efter 10 min i ugnen, och ställ sedan tillbaka plåten i ugnen.
Pressa försiktigt ut vitlök ur skalet och mosa med en gaffel.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av pommes tillagningstid.
Tillsätt kyckling och en nypa salt.
Stek i 3 min på varje sida, tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda äpple, rucola, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Blanda gräddfil, rostad vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.
Toppa sallad med solroskärnor [1/2 påse, 2P] och servera med vitlöksdressing.