Mör kyckling har huvudrollen i detta recept, som garanterat kommer att älskas av hela familjen. Kycklingen bryns gyllene, innan den rostas färdigt i ugnen tillsammans med potatis, rotfrukter, paprika och rödlök. Vi serverar kyckling, potatis och grönsaker med en mustig BBQ-sås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600
Rotfruktsmix
300
Potatis
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½
Paprika
300
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1
Kruspersilja
1
Rödlök
2
Kycklingbuljong
½
Vatten (steg 5)
1
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar (oskalade). Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Sprid ut i ett lager och rosta i toppen av ugnen i 25-30 min. Vänd rotfrukterna efter halva tiden. TIPS: Använd två bakplåtar vid behov, potatisarna ska vara väl utspridda.
Skär rödlök i klyftor. Halvera, kärna ur och skär paprika [½ st, 2P] i 1 cm tunna strimlor. Grovhacka persilja.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på hög värme. Bryn kyckling i 2-3 min per sida. Skölj inte av din stekpanna - den ska användas strax. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med rödlök och paprika. Rosta i ugnen i 11-12 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
När det återstår 5 min av kycklingens och grönsakernas tillagningstid, tillsätt kycklingbuljong [1/2 paket, 2P], BBQ-sås och vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan. Koka upp, sänk sedan värmen och sjud tills den har tjocknat något, 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Ta ut färdig kyckling och grönsakerfrån ugnen. Blanda grönsaker, rotfrukter och persilja på plåten.
Lägg upp kyckling, grönsaker och rotfrukter på tallrikar. Skeda över BBQ-sås.