Gyllenstekt kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt kycklingfilé

Gyllenstekt kycklingfilé

med ugnsrostade rotfrukter och BBQ-sås

Mör kyckling har huvudrollen i detta recept, som garanterat kommer att älskas av hela familjen. Kycklingen bryns gyllene, innan den rostas färdigt i ugnen tillsammans med potatis, rotfrukter, paprika och rödlök. Vi serverar kyckling, potatis och grönsaker med en mustig BBQ-sås.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

600

Rotfruktsmix

300

Potatis

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

½

Paprika

300

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

1

Kruspersilja

1

Rödlök

2

Kycklingbuljong

Ingår inte i din leverans

½

Vatten (steg 5)

1

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)636 kcal
Energi (kJ)2660 kJ
Fett15.61 g
varav mättat2.8 g
Kolhydrater77.75 g
varav socker29.3 g
Protein39.93 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis, rödbeta, morot och palsternacka i 2 cm stora bitar (oskalade). Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Sprid ut i ett lager och rosta i toppen av ugnen i 25-30 min. Vänd rotfrukterna efter halva tiden. TIPS: Använd två bakplåtar vid behov, potatisarna ska vara väl utspridda.

Förbered grönsaker
2

Skär rödlök i klyftor. Halvera, kärna ur och skär paprika [½ st, 2P] i 1 cm tunna strimlor. Grovhacka persilja.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på hög värme. Bryn kyckling i 2-3 min per sida. Skölj inte av din stekpanna - den ska användas strax. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Rosta grönsaker & kyckling
4

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med rödlök och paprika. Rosta i ugnen i 11-12 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka BBQ-sås
5

När det återstår 5 min av kycklingens och grönsakernas tillagningstid, tillsätt kycklingbuljong [1/2 paket, 2P], BBQ-sås och vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan. Koka upp, sänk sedan värmen och sjud tills den har tjocknat något, 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Ta ut färdig kyckling och grönsakerfrån ugnen. Blanda grönsaker, rotfrukter och persilja på plåten.

Servera
6

Lägg upp kyckling, grönsaker och rotfrukter på tallrikar. Skeda över BBQ-sås.