Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vad står på menyn i kväll? Jo, en vegetarisk gyros-inspirerad bulgurbowl med massor av goda ingredienser. Vi kryddar vår bulgur med grönsaksbuljong och za'atar och toppar den med vegokebab som vi steker i vår egen kryddblandning Vitlöksflörter, riven morot och en tomat- och gurksallad med syrlig citrondressing. Sedan serverar vi vår bowl med myntamajonnäs och oreganokryddade pitachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ g
Torkad oregano
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1 st
Morot
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
8 g
Za'atar
(Innehåller Sesam)
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
4 g
Vitlöksflörter
½ st
Rödlök
½ st
Citron
1 st
Gurka
1 st
Tomat
1 portionspåse
Mynta
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
2 msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Blanda oregano [1/2 paket, 2P], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Skär tortillas i 3 cm breda band.
Placera tortillaband i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och ringla över oreganoolja. Baka i ugnen tills gyllene och krispiga, 4–6 min.
TIPS: Håll ett öga på dem så de inte bränns vid.
Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].
Riv morot (oskalad) grovt.
Rör i bulgur, grönsaksbuljong, morot och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Rör ner za'atar i färdig bulgur. Ställ åt sidan under lock.
Under tiden, skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Grovhacka gurka och tomat.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda rödlök, en skvätt citronsaft, gurka, tomat, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Finhacka myntablad.
Blanda srirachamajonnäs, mynta, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegokebab med en nypa salt och peppar i 3–4 min, eller tills brynta.
Tillsätt Vitlöksflörter och stek i 30 sek, tills väldoftande. Ta av pannan från värme.
TIPS: Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper för att suga upp överflödig olja.
Lägg upp bulgur, morot, vegokebab och sallad i skålar.
Ringla över myntamajonnäs och servera med oreganochips.