Ikväll lagar vi en härlig kycklingrätt i form av perfekt stekt kyckling, som får en underbar smak av vår färdiga kryddblandning Jorden runt. Vi serverar vår kyckling med fluffig pärlcouscous, som vi kokar med kycklingbuljong. Vi lagar även en smarrig tomatsallad med rödlök, gurka och dill, som vi toppar med en krämig hummusdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
4
Kycklingbuljong
300
Strimlad kycklingbröstfilé
4
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
½
Rödlök
1
Gurka
2
Tomat
1
Dill
25
Hummus
(Innehåller Sesam)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Vatten (steg 1)
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl] och kycklingbuljong. Tillsätt pärlcouscous, sänk till medelvärme och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd. Häll av vattnet vid behov.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt*. Stek kyckling och Jorden runt under omrörning i 4-5 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Grovhacka dill. Skiva rödlök [½ st, 2P] tunt. Grovhacka tomat och gurka.
Blanda yoghurt, hummus [½ paket, 2P], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Blanda rödlök, gurka, tomat, en skvätt olivolja*, hälften av dillen, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.
Rör om pärlcouscous och lägg upp den på en sida i skålar tillsammans med tomatsallad i den andra sidan. Toppa pärlcouscousen med kyckling. Ringla över hummusdressing och garnera med resterande dill.