Hajmal i satay- och currysås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hajmal i satay- och currysås

Hajmal i satay- och currysås

med jasminris och saltade jordnötter

Sataysås är en smakrik jordnötssås som passar perfekt som smaksättare i det här receptet med asiatiska influenser. Vi blandar den med stekt lök och morot, matlagningsgrädde, soja och vår egen kryddblandning Milda Mahal till en härlig sås. Vi vänder hajmal i den krämiga curryn och serverar fisken med fluffigt jasminris och topping i form av hackade jordnötter och koriander.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 st

Rödlök

1 st

Morot

4 g

Milda Mahal

100 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ st

Lime

1 portionspåse

Koriander

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

240 g

Pangasius fiskefilet

(Innehåller Fisk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3281 kJ
Energi (kcal)784 kcal
Fett32.8 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater84.3 g
varav socker17 g
Protein36.4 g
Salt6.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered grönsaker
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök och morot i 2–3 min, eller tills mjuka.

Tillsätt Milda Mahal och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, sataysås, sojasås, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 1–2 min.

Tillaga fisk
4

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Tillsätt fisk till såsen och sänk till medelvärme. Sjud under lock i 4–5 min, eller tills genomstekt.

TIPS: Har du inget lock? Använd folie istället!

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered garnering
5

Under tiden, finhacka jordnötter.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Grovhacka koriander.

Servera
6

Lägg upp ris, fisk och sås på tallrikar.

Garnera med koriander och jordnötter och pressa över limesaft.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image