Adding texture to your meal is an instant way to supercharge the flavour. With a mildly spiced coating on your haloumi plus lightly charred edges on your roast veggies, this is a dinner to remember.r.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Dukkah-njuta
Grönsaksbuljong
150
Couscous
1
Mynta
1
Bladpersilja
150
Gräddfil
12.5
Honung
1
Rödlök
1
Zucchini
2
Morot
2
Tomat
1
Citron
200
Halloumi
2
Vatten (steg 3)
Sätt ugnen på 220°C. Skär morot i 1 cm tjocka stavar. Dela rödlök i 2 cm breda klyftor. Tärna zucchini i 2 cm stora bitar. Finhacka tomat. Finriv det yttersta skalet på citronen (1/2 tsk zest för 2 pers / 1 tsk zest för 4 pers). Dela sedan citronen i klyftor. Skär halloumi i 1 cm breda skivor.
Placera morot, rödlök och zucchini på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och strö över dukkah kryddmixen. Krydda med salt* och peppar*. Blanda grönsakerna och rosta dem i ugnen i 15-18 min, eller tills möra och gyllenbruna.
Koka upp en kastrull med vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong. Rör i couscous och en skvätt olivolja*. Sätt på ett lock och ta kastrullen av värme. Sätt åt sidan i 5 min, eller tills allt vatten* har absorberats. Fluffa upp couscousen med en gaffel och sätt åt sidan utan lock.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumiskivorna i 2 min per sida, eller tills gyllenbruna.
Finhacka både mynta- och persiljeblad (kasta stjälkarna). Rör i tomat, citronzest, mynta och hälften av persiljan i kastrullen med couscous. Rör i gräddfil, honung (1/2 paket för 2 pers / 1 paket för 4 pers) och 1-2 tsk citronjuice. TIPS: Smaksätt med citronjuice, salt och peppar efter smak.
Börja med att lägga upp örtcouscous. Toppa rostade grönsaker, halloumiskivor och en klick gräddfil. Strö över resterande persilja och servera citronklyftorna vid sidan av.