.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
3
Tex-Mex
3
Morot
Grönsaksbuljong
1
Zucchini
150
Couscous
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
1
Gurka, piccolo
1
Citron
200
Halloumi
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Mynta
1
Olivolja
Sätt ugnen på 200°C. Skala morötter. Skär morötter och zucchini i 1 cm tjocka stavar. Dela rödlöken i 2 cm breda klyftor.
Lägg morötter, zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med nypa salt* och peppar*. Blanda runt grönsakerna och sprid dem jämnt över plåten. Baka i ugnen i 20-25 min, eller tills de är är mjuka och har fått färg.
Koka upp vatten* (se mängd i ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull. Tillsätt couscous och hela påsen med Hello Mexico kryddmix. Rör om, lägg ett lock på kastrullen och ta av från värmen. Ställ kastrullen åt sidan i 5 min tills allt vatten* har absorberats.
Skala vitlök. Grovhacka gurka och mynta. Blanda vitlök, gurka och mynta tillsammans med juicen från en halv citron och 1 msk olivolja* med en stavmixer tills det blir en slätt dressing. Krydda med salt* och peppar* efter smak. Tips: Använd bara hälften av vitlöken om du föredrar en mildare vitlökssmak.
Grovhacka mandlarna. Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och rosta mandlarna under regelbunden omrörning i 3-4 min, tills de har blivit gyllenbruna. Placera dem på en tallrik och sätt åt sidan. Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme och stek halloumi på bägge sidor i 3-4 min tills de fått en gyllenbrun yta.
Lägg upp den kryddiga couscousen, rostade grönsaker och halloumi på tallrikar tillsammans med dressingen. Avsluta med att strö över de rostade mandlarna.