Dagens välsmakande fiskrätt är superenkel att svänga ihop eftersom de flesta ingredienserna sköter sig själva i ugnen. Vi rostar potatis, morot, paprika, lök och rädisor med rökt paprikapulver och ugnsbakar samtidigt harissakryddad kolja. Vi svänger också ihop en smakrik gremolata – en klassisk kryddblandning med vitlök, citron och färsk persilja – och serverar middagen med en klick svalkande gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
1 st
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Paprika
75 g
Rädisor
4 g
Rökt paprikapulver
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
4 g
Harissakrydda
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Citron
1 st
Vitlöksklyfta
1 tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
2 msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad), morot (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Halvera rädisor.
Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, rökt paprikapulver, salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Blanda persilja, vitlök, citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Torka av fisk med hushållspapper.
Ringla över olivolja och krydda med harissa, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
När det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid, placera fisk på grönsakerna och ringla över olivolja.
Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp rostade grönsaker på tallrikar och toppa med fisk och gremolata.
Servera med en klick gräddfil.