Njut av en smakrik grön måltid med vår mellanösterninspirerade bowl med harissa- och honungsglaserad tofu. Denna vegetariska rätt bjuder också på fluffigt jasminris, granatäpplesallad, syltad rödlök och en klick krämig myntayoghurt som ger en färgstark och välsmakande matupplevelse.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
½ st
Citron
½ st
Rödlök
½ st
Granatäpple
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Mynta & koriander
1 st
Tomat
1 st
Gurka
180 g
Tofu
(Innehåller Soja)
4 g
Harissakrydda
12.5 g
Honung
1 burk
Tomatpuré
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till dressing
1 msk
Vatten till sås
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Skär rödlök i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda en generös skvätt citronsaft, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lag innan servering.
Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.
Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.
Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.
TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!
Grovhacka tomat och gurka.
Finhacka mynta och koriander var för sig.
Blanda tomat, gurka, granatäpple, koriander, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Blanda yoghurt, mynta, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Blanda tomatpuré, honung, harissakrydda, salt och vatten i en liten skål.
Skär tofu i 2 cm stora bitar.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Vänd tofu i panering tills den är täckt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek tofu under omrörning i 5–6 min, tills brynt.
Tillsätt harissablandning och stek i 1 min, eller tills tofu är glaserad.
Lägg upp jasminris, sallad, syltad lök och tofu i skålar.
Servera med en klick myntayoghurt.