Harissa- och honungsglaserad tofubowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Harissa- och honungsglaserad tofubowl

Harissa- och honungsglaserad tofubowl

med jasminris och myntayoghurt

Njut av en smakrik grön måltid med vår mellanösterninspirerade bowl med harissa- och honungsglaserad tofu. Denna vegetariska rätt bjuder också på fluffigt jasminris, granatäpplesallad, syltad rödlök och en klick krämig myntayoghurt som ger en färgstark och välsmakande matupplevelse.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

½ st

Citron

½ st

Rödlök

½ st

Granatäpple

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Mynta & koriander

1 st

Tomat

1 st

Gurka

180 g

Tofu

(Innehåller Soja)

4 g

Harissakrydda

12.5 g

Honung

1 burk

Tomatpuré

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Vatten till sås

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2672 kJ
Energi (kcal)639 kcal
Fett18.1 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater93.2 g
varav socker22.3 g
Protein24.5 g
Salt5.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Sylta rödlök
2

Skär rödlök i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda en generös skvätt citronsaft, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lag innan servering.

Förbered granatäpple
3

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna.

Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Blanda sallad
4

Grovhacka tomat och gurka.

Finhacka mynta och koriander var för sig.

Blanda tomat, gurka, granatäpple, koriander, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Blanda yoghurt, mynta, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Stek tofu
5

Blanda tomatpuré, honung, harissakrydda, salt och vatten i en liten skål.

Skär tofu i 2 cm stora bitar.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Vänd tofu i panering tills den är täckt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek tofu under omrörning i 5–6 min, tills brynt.

Tillsätt harissablandning och stek i 1 min, eller tills tofu är glaserad.

Servera
6

Lägg upp jasminris, sallad, syltad lök och tofu i skålar.

Servera med en klick myntayoghurt.