Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 portioner ingår. Njut av tid med familjen i helgen över en riktigt smarrig hemlagad brunch. Vi gör potatiskakor med gouda som vi toppar med bacon och pannkakor med kokos som vi toppar med hallonsylt och hackad mandel. Självklart bjuder vi även på en fräsch smoothie – dagens tropiska variant innehåller mango, apelsin, kokosmjölk och yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Mango
150 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
250 ml
Kokosmjölk
30 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
2 st
Apelsin
140 g
Bacon, tärnad
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 st
Potatis, tärnad och förkokt
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
100 g
Hallonsylt
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 portionspåse
Gräslök
½ tsk
Salt (steg 1)
5 dl
Vatten (steg 2)
2 msk
Smör (steg 2)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Blanda potatis, gouda, salt [1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Fördela potatis i 8 muffinsformar. Toppa med bacon och grädda i 20 min, tills bacon är brynt och krispigt.
Finhacka gräslök. Grovhacka mandlar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en skål.
TIPS: Forma potatiskakor på en plåt och toppa med bacon om du inte har muffinsformar.
Vispa ihop vatten [5 dl], pannkaksmix och hälften av riven kokos i en stor skål tills slätt.
Smält smör [2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Portionera smet till pannkakor på 8–10 cm i pannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resten av smeten i omgångar.
TIPS: Tillsätt mer smör vid behov.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i stora bitar.
Skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i bitar.
Tillsätt mango, apelsin, kokosmjölk och yoghurt till mixern.
Mixa i 1–2 min, tills smoothien har önskad konsistens.
TIPS: Tillsätt några isbitar när du mixar för en kallare och fylligare smoothie.
Häll upp smoothie i 4 glas.
Servera med potatiskakor och pannkakor toppade med resterande kokos, hallonsylt och mandel.