Den klassiska köttfärssåsen får en uppgradering av hoisinsås, sojasås, sriracha och broccoli. Spagetti har vi bytt ut med ett spännande ris kokt med vitlök och ingefära. Servera med jordnötter, chili och lime, och överraska familjen med en spännande rätt som kommer att slukas av alla!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
150
Basmatiris
250
Broccoli
½
Ekologisk lime
2
Morot
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
30
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
10
Sriracha
250
Blandfärs
20
Jordnötter
1
Chiliflakes
3
Vatten (steg 1)
½
Vetemjöl (steg 3)
½
Vatten (steg 3)
½
Salt (steg 1)
Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
Skär broccoli i små buketter. Skär lime [1/2 st, 2P] i kvartar. Riv morot (oskalad).
Blanda kallt vatten* [1/2 dl | 1 dl] och vetemjöl* [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål tills mjölet är upplöst. Blanda ner hoisinsås, sojasås, och en stor skvätt limejuice. Tillsätt önskad mängd sriracha [1/2 paket, 2P] (den är ganska stark).
Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt morot och blandfärs och stek under omrörning tills genomstekt, 4-5 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt broccoli och stek i ytterligare 1-2 min. Rör i såsen, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud tills den har tjocknat, 2-3 min. Stäng av värmen. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp ris i djupa skålar och toppa med hoisin- och srirachastekt köttfärs. Strö över jordnötter och servera resterande limeklyftor. Strö över lite chili flakes om du tycker om stark mat.