Hoisin- och srirachastekt köttfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin- och srirachastekt köttfärs

Hoisin- och srirachastekt köttfärs

med jasminris, broccoli och lime

Den klassiska köttfärssåsen får en uppgradering av hoisinsås, sojasås och sriracha. Spagetti har vi bytt ut med ett spännande vitlöks- och ingefärsris. Servera med jordnötter, chili och lime, och överraska familjen med en spännande rätt som kommer att slukas av alla!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

30

Hoisinsås

10

Sriracha

20

Jordnötter

250

Blandfärs

1

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

250

Broccoli

1

Chiliflakes

½

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

Smör (steg 1)

½

Vetemjöl (steg 3)

½

Vatten (steg 3)

3

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)658 kcal
Energi (kJ)2754 kJ
Fett25.77 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater69.84 g
varav socker4.1 g
Protein33.08 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp lite smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris och vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsp | 1/2 tsp] , och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skär broccoli i 2 cm buketter. Skär lime i klyftor.

Blanda sås
3

Vispa ihop kallt vatten* [1/2 dl | 1 dl] och mjöl* [1/2 msk | 1 msk] i en skål. Vispa ner hoisinsås, sojasås, och en generös skvätt limejuice efter smak. Tillsätt sriracha [1/2 paket, 2P] efter smak, den kan vara ganska starkt.

Stek köttfärs
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna köttfärs omrörning tills brynt, 3-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt broccoli
5

Tillsätt broccoli och fräs i 1-2 min. Rör i såsen, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud tills den har tjocknat, 2-3 min. Stäng av värme. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en nypa chili om du tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa skålar, toppa med köttfärssås, och strö över jordnötter och mer chili flakes efter smak. Servera med resterande limeklyftor vid sidan av.