Den klassiska köttfärssåsen får en uppgradering av hoisinsås, sojasås och sriracha. Spagetti har vi bytt ut med ett spännande vitlöks- och ingefärsris. Servera med jordnötter, chili och lime, och överraska familjen med en spännande rätt som kommer att slukas av alla!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
30
Hoisinsås
10
Sriracha
20
Jordnötter
250
Blandfärs
1
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
1
Chiliflakes
½
Ekologisk lime
¼
Salt (steg 1)
Smör (steg 1)
½
Vetemjöl (steg 3)
½
Vatten (steg 3)
3
Vatten (steg 1)
Riv ingefära och vitlök. Hetta upp lite smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris och vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsp | 1/2 tsp] , och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär broccoli i 2 cm buketter. Skär lime i klyftor.
Vispa ihop kallt vatten* [1/2 dl | 1 dl] och mjöl* [1/2 msk | 1 msk] i en skål. Vispa ner hoisinsås, sojasås, och en generös skvätt limejuice efter smak. Tillsätt sriracha [1/2 paket, 2P] efter smak, den kan vara ganska starkt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna köttfärs omrörning tills brynt, 3-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Tillsätt broccoli och fräs i 1-2 min. Rör i såsen, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud tills den har tjocknat, 2-3 min. Stäng av värme. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en nypa chili om du tycker om stark mat.
Lägg upp ris i djupa skålar, toppa med köttfärssås, och strö över jordnötter och mer chili flakes efter smak. Servera med resterande limeklyftor vid sidan av.