topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinglaserad öring

Hoisinglaserad öring

med pak choi-sallad och asiatisk majonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

En stressig vardag är det skönt med en middag som går snabbt och lätt att laga. Se till att maten står på bordet på nolltid med denna smakrika asiatiska fiskrätt! Vi steker öring och glaserar den med hoisinsås samtidigt som vi kokar ris. Sedan blandar vi ihop en fräsch sallad på pak choi, morot, lime, chili och koriander och serverar allt med en klick asiatisk majonnäs. Vips, så är maten färdig!

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Sesam
Soja
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

150 g

Långkornigt vitt ris

1 portionspåse

Koriander

½ g

Chiliflakes

30 g

Hoisinsås

(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

½ st

Lime

1 st

Morot

1 st

Pak choi

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2998 kJ
Energi (kcal)716 kcal
Fett32.8 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater72.1 g
varav socker10 g
Protein31.6 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock till servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek fisk
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka fisk med hushållspapper, och krydda med salt.

Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.

Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
3

Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.

Riv koriander i grova bitar med händerna.

Grovhacka pak choi.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda morot, pak choi, chili flakes [1/2 paket, 2P], koriander, limesaft [1 msk | 2 msk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris och sallad i skålar. Toppa med öring och hoisinsås.

Servera med asiatisk majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image