Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
En stressig vardag är det skönt med en middag som går snabbt och lätt att laga. Se till att maten står på bordet på nolltid med denna smakrika asiatiska fiskrätt! Vi steker öring och glaserar den med hoisinsås samtidigt som vi kokar ris. Sedan blandar vi ihop en fräsch sallad på pak choi, morot, lime, chili och koriander och serverar allt med en klick asiatisk majonnäs. Vips, så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
150 g
Långkornigt vitt ris
1 portionspåse
Koriander
½ g
Chiliflakes
30 g
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ st
Lime
1 st
Morot
1 st
Pak choi
½ tsk
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock till servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Torka fisk med hushållspapper, och krydda med salt.
Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.
Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Riv koriander i grova bitar med händerna.
Grovhacka pak choi.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda morot, pak choi, chili flakes [1/2 paket, 2P], koriander, limesaft [1 msk | 2 msk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris och sallad i skålar. Toppa med öring och hoisinsås.
Servera med asiatisk majonnäs.