Vi ska ha kyckling och ris ikväll! Vi har dock sett till att kvällens middag blir allt annat än tråkig, eftersom både kyckling och ris lagas på lite otraditionella sätt. Vi byter ut en del av vattnet till riset med kokosmjölk, vilket ger ett superkrämig kokosris! Vi steker kycklingen med en fyllig och välsmakande hoisinsås. Extra spännande tillbehör är en fräsch och syrlig gurksallad med lime!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30
Hoisinsås
1
Gurka
280
Kycklinginnerfilé
150
Jasminris
1
Ekologisk lime
150
Rödkål, förskuren
100
Kokosmjölk
1
Thaibasilika
2
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 1)
½
Salt (steg 4)
2
Vatten (steg 1)
Koka upp kokosmjölk [1/2 paket, 2P], vatten* [2 dl | 4 dl] i en kastrull. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
Skär gurka i tunna halvmånar. Plocka thaibasilikablad, och skiva dem tunt (spara några hela blad till garnering). Blanda gurka, thaibasilika och rödkål i en skål.
Dela kycklinginnerfiléer på längden (eller skär i 1 cm strimlor ). Krydda med en nypa salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4-5 min under omrörning, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skär lime i klyftor. Krydda gurksallad med en skvätt limejuice, olivolja* [2 msk | 4 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar*. Blanda väl och tillsätt mer limejuice eller salt* efter smak.
Tillsätt en skvätt vatten* till den färdigstekta kycklingen, och skrapa pannan så inga kycklingbitar sitter fast. Tillsätt hoisinsås och blanda väl. Koka tills såsen börjar bubbla.
Lägg upp kokosris, kyckling (se till att få med all sås) och gurksallad i skålar. Garnera med thaibasilikablad.