Honungsharissakyckling och pinjenötter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungsharissakyckling och pinjenötter

Honungsharissakyckling och pinjenötter

med kryddig bulgur och gurk- och morotssallad

Njut av en välsmakande middag som går snabbt att laga, men trots det bjuder på en explosion av smaker! Vi steker kyckling med harissa och honung och serverar den toppad med rostade pinejnötter på en bädd av kryddig bulgur, med syltad rödlök, vitlöksyoghurt och en krispig sallad.

Allergener:
Vete
Gluten
Selleri
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

1 st

Rödlök

1 st

Citron

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Harissakrydda

12.5 g

Honung

1 st

Morot

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till sås

1 dl

Vatten till sås

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2533 kJ
Energi (kcal)605 kcal
Fett24.4 g
varav mättat8.3 g
Kolhydrater49.5 g
varav socker14.6 g
Protein46.1 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Sylta lök
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i bulgur, Hello Sunrise och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda en generös skvätt citronsaft, socker, vatten och salt i en liten skål. Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag före servering.

Blanda vitlöksyoghurt
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över till en liten skål.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered kyckling
3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med harissa, salt och en nypa peppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

Tillsätt smör, honung och vatten. Sjud i 1 min, eller tills såsen tjocknar något.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare.

Finhacka den sista innersta biten på moroten.

Blanda morot, gurka, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp bulgur, kyckling, syltad rödlök och sallad i skålar.

Skeda smörsås från pannan över kyckling och bulgur och toppa kyckling med pinjenötter.

Servera med en klick vitlöksyoghurt.