Honung- och senapsrostad lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honung- och senapsrostad lax

Honung- och senapsrostad lax

med rödbetssallad och krämig potatis

Fastnar ni också i tacosträsket varje fredag? Överraska familjen med en festlig fiskrätt! Vi ugnssteker lax med smör och honung- och senapsdressing och serverar den med en ljummen potatissallad med crème fraiche, majonnäs och dill. Kvällens tillbehör blir en lyxig sallad med päron, rödbeta, rucola och gyllenrostade hasselnötter.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Ägg
Senap
Mjölk
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

500 g

Potatis

1 portionspåse

Dill

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

40 g

Rucola

½ st

Rödbetor, förkokta

20 g

Hasselnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

1 st

Päron

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

½ tsk

Socker (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4125 kJ
Energi (kcal)986 kcal
Fett65.3 g
varav mättat18.2 g
Kolhydrater121.5 g
varav socker73.1 g
Protein34 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Förbered råvaror
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Finhacka dill.

Skölj rucola.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Tärna rödbeta [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar.

Grovhacka hasselnötter.

Förbered lax
3

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Tärna smör [1 msk | 2 msk] i små bitar.

Placera lax med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Toppa med honung- och senapsdressing och smörbitar.

Placera hasselnötter på en plåt med bakplåtspapper.

Ugnsstek lax
4

Tillaga lax och hasselnötter i ugnen i 9–10 min, eller tills lax är genomstekt och hasselnötter rostade.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål.

Vänd ner päron, rödbeta, rucola och hasselnötter i skålen med dressing precis innan servering.

Vänd potatis med crème fraiche, majonnäs, dill, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp krämig potatis, päronsallad och lax på tallrikar.

Toppa lax med resterande sås från ugnsformen.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image