Ikväll lagar vi halloumi som får fantastisk smak av att stekas med honung och oregano. Ett färgstarkt tillbehör med massor av textur är ljuvlig buljonkokt pärlcouscous som vi blandar med paprika, citron och persilja, rostad blomkål och rödlök. Vi toppar med en klick svalkande gräddfil, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Torkad oregano
12.5
Honung
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
1
Paprika
4
Panamat
1
Rödlök
275
Blomkål
200
Halloumi
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk citron
Smör (steg 2)
4
Vatten (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Dela blomkål i små buketter. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över Panamat och ringla över olivolja*. Rör om och rosta i ugnen, 18-20 min, eller tills mjuka.
Finhacka (eller pressa) vitlök.Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [4 dl | 8 dl] och grönsaksbuljong och koka upp. Sänk till medelvärme, rör i pärlcouscous och sjud i 12-15 min, eller tills den är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.
Finhacka persilja. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär halloumi i 1 cm tunna skivor. Riv en nypa citronzest och skär sen citron i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och en skvätt citronjuice i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek halloumi i 2 min per sida, eller tills gyllene. Tillsätt honung [1/2 paket, 2P] och en generös nypa oregano. Stek i 1 min, vänd då och då. Krydda med salt* och peppar*.
Blanda färdigrostade grönsaker med pärlcouscous, paprika, citronzest och persilja (spara lite till garnering) i stor skål. Ringla över en skvätt olivolja* och smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp pärlcouscous och grönsaker på tallrikar. Toppa med halloumi och en klick citrongräddfil. Garnera med persilja.