Honungs- och sojamarinerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med vitlöksris och jordnötter

En okomplicerad och supergod middag att samla familjen kring. Vad sägs om saftiga kycklingstrimlor karamelliserade i en hejdundrande god marinad, välsmakande vitlöksris och picklad gurka som ger en frisk smakbrytning. För att skoja till det lite extra toppas rätten med långa strimlor av lila morot och jordnötter som ger en trevlig crunch. Namnam!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Honung

1

Morot

1

Gurka

280

Kycklinginnerfilé

25

Vitvinsvinäger

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

3

Vitlöksklyfta

100

Basmatiris

20

Jordnötter

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

1

Vatten (steg 3)

2

Vatten (steg 1)

Socker (steg 3)

1

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)312 kcal
Energi (kJ)1303 kJ
Fett10.76 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater16.25 g
varav socker15.1 g
Protein35.2 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka vitlök. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl] och salt* [1/4 tsk | ½ tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda marinad
2

Blanda sojasås, honung, resterande vitlök och en skvätt olivolja* i en skål.

Pickla gurka
3

Skär gurka i tunna halvmånar. Grovhacka spenat och jordnötter. Riv morot i långa remsor. Blanda vitvinsvinäger, gurka, en nypa salt*, socker* och vatten* [1 msk | 2 msk] i en skål och ställ åt sidan tills maten är klar. Skär kyckling i tunna strimlor på en separat skärbräda.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlor i 3-4 min, vänd dem ofta, tills de fått fin yta och är genomstekta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Vänd i marinad
5

Ta av pannan från värme när kycklingen är genomstekt och tillsätt marinad. Rör om tills kycklingen är täckt. Rör ner spenaten i riset när det är färdigkokt.

Servera
6

Häll av lagen från gurkan. Fördela vitlöksris, honungs- och sojamarinerad kyckling, picklad gurka och morotsremsor mellan era tallrikar. Strö över jordnötter och hugg in.