En okomplicerad och supergod middag att samla familjen kring. Vad sägs om saftiga kycklingstrimlor karamelliserade i en hejdundrande god marinad, välsmakande vitlöksris och picklad gurka som ger en frisk smakbrytning. För att skoja till det lite extra toppas rätten med långa strimlor av lila morot och jordnötter som ger en trevlig crunch. Namnam!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
1
Morot
1
Gurka
280
Kycklinginnerfilé
25
Vitvinsvinäger
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
3
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
20
Jordnötter
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
¼
Salt (steg 1)
1
Vatten (steg 3)
2
Vatten (steg 1)
Socker (steg 3)
1
Smör (steg 1)
Finhacka vitlök. Hetta upp smör* [1 msk | 2 msk] och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs hälften av vitlöken i 1 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl] och salt* [1/4 tsk | ½ tsk], och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Blanda sojasås, honung, resterande vitlök och en skvätt olivolja* i en skål.
Skär gurka i tunna halvmånar. Grovhacka spenat och jordnötter. Riv morot i långa remsor. Blanda vitvinsvinäger, gurka, en nypa salt*, socker* och vatten* [1 msk | 2 msk] i en skål och ställ åt sidan tills maten är klar. Skär kyckling i tunna strimlor på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek kycklingstrimlor i 3-4 min, vänd dem ofta, tills de fått fin yta och är genomstekta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Ta av pannan från värme när kycklingen är genomstekt och tillsätt marinad. Rör om tills kycklingen är täckt. Rör ner spenaten i riset när det är färdigkokt.
Häll av lagen från gurkan. Fördela vitlöksris, honungs- och sojamarinerad kyckling, picklad gurka och morotsremsor mellan era tallrikar. Strö över jordnötter och hugg in.