Het och färgstark vardagsmiddag med vildris, chorizo, selleri, purjolök, tomatpuré samt vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Denna goda Jambalaya med spicy chorizo tillagar du på under 45 minuter och serverar sedan med en svalkande persiljedressing med gräddfil. Ay Cajun-ba det smakar gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1
Paprika
200
Chorizo
(Innehåller Mjölk)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4
Köttbuljong
2
Bladselleri
(Innehåller Selleri)
½
Tomatpuré
1
Bladpersilja
150
Basmati vildris
½
Purjolök
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Vatten (steg 3)
Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Låt vila med lock fram tills steg 5.
Tärna chorizo i 1 cm stora bitar. Skiva selleri tunt. Ansa purjolök [1/2 st, 2P], halvera den på längden och skär i 1 cm tunna skivor. Halvera, kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek chorizo och grönsaker i 4-5 min. Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P], Ay Cajun-ba, en nypa salt* och peppar*. Stek i ytterligare 1-2 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt vatten* [1 dl | 2 dl] och köttbuljong, och koka i 3-5 min.
Finhacka persilja. Blanda gräddfil, persilja (spara lite till garnering) och en skvätt vatten i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Tillsätt färdigkokt ris till stekpannan och rör om ordentligt.
Lägg upp jambalaya i skålar. Ringla över persiljedressing och garnera med resterande persilja.