Japansk ”teriKvacki”-ankdonburi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk ”teriKvacki”-ankdonburi

Japansk ”teriKvacki”-ankdonburi

med sesamsockerärtor och ingefärsris

Donburi är en klassisk japansk maträtt som består av ris som toppas med olika typer av kött och grönsaker. I vår version smaksätter vi jasminris med ingefärspasta och serverar det tillsammans med limesyltad morot och rädisa och ugnsrostade sockerärtor med sesamfrön som tillbehör till kvällens huvudingrediens – mört, ugnsrostat anklår glaserat med teriyakisås.

Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

150 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

10 g

Ingefärspasta

430 g

Sous vide anklår, confiterat

75 g

Rädisor

1 st

Morot

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 portionspåse

Sockerärtor

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Smör till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3926 kJ
Energi (kcal)938 kcal
Fett35.8 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater95.2 g
varav socker25.4 g
Protein56.8 g
Salt9 g

Instruktioner

Rosta anklår
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.

Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.

Koka ris
2

Under tiden, hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefärspasta i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Sylta grönsaker
3

Halvera lime.

Skär rädisor i tunna skivor.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Pressa limesaft i en medelstor skål. Tillsätt socker, salt, rädisor och morot.

Vänd grönsaker i lagen och ställ åt sidan. Häll av lag innan servering.

Rosta sockerärtor
4

När det återstår 5 min av anklårens tillagningstid, placera sockerärtor på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, sesamfrön, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 4–5 min, tills de är mjuka men fortfarande har tuggmotstånd.

Glasera anka
5

Toppa färdiga anklår med hälften av teriyakisåsen.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp sockerärtor och anklår på tallrikarna.

Servera med syltade grönsaker och toppa anklår med resterande teriyakisås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image