Japansk umamiglaserad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japansk umamiglaserad kyckling

Japansk umamiglaserad kyckling

med jasminris och regnbågssallad

I kväll blir det kyckling och ris till middag, men med en twist. Vi glaserar nämligen kycklingen i umamisås och sojasås. En god sallad med rödkål, morot och gurka blir ett gott tillbehör. Vi toppar med sesamfrön och en klick vitlöksmajonnäs.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Blötdjur
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

50 g

Umamisås

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten, Blötdjur)

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Jasminris

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Lime

5 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till dressing

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3770 kJ
Energi (kcal)901 kcal
Fett41 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater88.1 g
varav socker12.7 g
Protein45.6 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda sallad
2

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär gurka i tunna halvmånar.

Halvera lime.

Blanda rödkål, morot, gurka, limesaft, salt och olivolja i en stor skål.

Förbered kyckling
3

Torka kyckling torr med hushållspapper och lägg i en medelstor skål. Vänd tillsammans med mjöl och salt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 4–5 min, tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt sås
5

Rör ner umamisås, sojasås, vatten, salt och en nypa peppar till stekpannan med kyckling.

Sjud i 1–2 min, eller tills kycklingen är glaserad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda majonnäs, vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris, kyckling och sallad på tallrikar.

Strö över sesamfrön och toppa med en klick vitlöksmajonnäs.