Och priset som kökets mästerkock går till…. Ha skoj med barnen medan ni lagar indiskt i kväll! Denna kycklingrätt smaksätter du med en rostad indisk kryddblandning som är fullpackad med smak. Den serveras med en smaskig jordnötssås som är busenkel att röra ihop, och den fräscha quinoasalladen är ett mättande komplement för både stora och små magar.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tomat
Gurka
300
Strimlad kycklinglårfilé
1
Koriander
1
Morot
3
Goan Xacuti
4
Kycklingbuljong
50
Jordnötssmör
(Innehåller Jordnötter)
100
Quinoa
1
Gurka, piccolo
1
Lime
2
Vatten
Koka upp vatten* i en medelstor kastrull. Tillsätt quinoa och låt koka på medelvärme i 10-12 min.
Grovhacka tomat och gurka. Riv morot. Riv limezest tills du har en generös nypa. Dela sedan limen i klyftor.Grovhacka koriander. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba limen innan du river zesten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna och goan xacuti i 3-4 min, eller tills kycklingen har fått en fin yta och är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Tillsätt jordnötssmör, kycklingbuljong, vatten* (se ingredienslistan) och en generös skvätt limejuice och blanda runt väl. Koka på medelhög värme i 3-4 min, eller tills jordnötssåsen har tjocknat något.
Blanda tomater, gurka, morotsriv och en generös nypa limezest med quinoan i en bunke när den är färdigkokt. Pressa över en skvätt limejuice, krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda salladen igen.
Fördela quinoasallad och jordnötskyckling mellan era tallrikar. Garnera med koriander och servera med resterande limeklyftor vid sidan av.